Slimme toiletassistent Buddy wint zilveren Henry van de Velde award

Design, technologie en duurzaamheid zorgen voor unieke winst binnen de sanitaire sector

IPEE’s slimme toilet assistent Buddy mag de zilveren Henry van de Velde Award in de categorie environment in ontvangst nemen. De winst bevestigt het succesverhaal van IPEE, die na de B2B-markt nu ook de consumentenmarkt betreedt.

IPEE is een jong Belgisch bedrijf dat als doel heeft om de groeiende lokale en globale waterproblematiek aan te pakken. Daarom ontwikkelt en past het slimme technologie toe voor grote sanitaire waterverspillers. Het toilet is namelijk een van de grootste waterverbruikers in huis. Om dat probleem aan te pakken, lanceerde IPEE de slimme en duurzame toilet assistent Buddy. Hiermee brengt IPEE innovatie op vlak van waterbesparing in een sector waar de afgelopen 30 jaar weinig verandering plaatsvond.

“Het is een hele eer dat we de zilveren Henry van de Velde Award in de categorie environment in ontvangst mogen nemen. De award bekroont ons technologisch hoogstaand en stijlvol minimalistisch design dat van Buddy de meest duurzame toiletassistent maakt. Buddy levert dan ook een zeer belangrijke bijdrage aan een groenere planeet”, aldus Jan Schoeters, medeoprichter van IPEE.

Slim gespoeld met focus op waterbesparing, comfort en gebruiksvriendelijk design

Het slimme toilet van IPEE zorgt ervoor dat het altijd netjes gespoeld is na het toiletbezoek.

De Smart Detect-technologie combineert verschillende parameters en suggereert automatisch het nodige spoelvolume na gebruik. Hierdoor bespaart Buddy veel water en is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee”, aldus Jan Schoeters.

Naast de ecologische focus kent Buddy een minimalistisch design waar gebruikscomfort centraal staat. Zo heeft Buddy geen drukknoppen, maar is het voorzien van sensoren die een volledig contactloze bediening mogelijk maken. Ook aan het nachtelijke toiletbezoek van de gebruiker werd gedacht, want het indirecte licht onderaan de wc zorgt voor een veilige weg zonder dat men de verblindende badkamerverlichting hoeft aan te doen. Met de handige app is Buddy bovendien gemakkelijk aanpasbaar aan de persoonlijke smaak en voorkeuren van de toiletbezoeker. Een voorbeeld hiervan is het kleurprofiel van Buddy dat men kan afstemmen op basis van het interieur van de badkamer.

Buddy is momenteel verkrijgbaar bij Desco, Van Marcke, STG, Dupont en Desano. De prijs van Buddy bedraagt €425 exclusief toilet en toebehoren. Buddy is verkrijgbaar met verschillende toiletten.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IPEE

IPEE is een Belgisch technologiebedrijf dat een einde wil maken aan waterverspilling in sanitair. Daarom ontwikkelt het unieke state of the art technologie en creëert het innovatieve en zinvolle producten voor de toekomst. De combinatie van geavanceerde technologie en haar expertise in sanitair levert een toegevoegde waarde aan de gebruiker op het vlak van duurzaamheid, comfort en design.

Opgericht in 2015 door Bart Geraets, Jan Schoeters en Jan Vander Elst.

www.ipee.eu

www.instagram.com/ipee.eu

www.facebook.com/ipee.eu  

www.youtube.com/@ipee

www.linkedin.com/company/ipee-eu